Η ΕΛΕΚΑΠ απλώνει γέφυρα φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης στους ανθρώπους του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»

#elekapandfriends

Όταν στέκεσαι δίπλα και όχι απέναντι, το τοπίο αλλάζει.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ  ΚΕΝΟ» η Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛ.Ε.ΚΑ.Π.) προσπάθησε να γεφυρώσει το Κενό, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», εντός της Πανεπιστημιούπολης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  (Ε.Κ.Π.Α.) 

Στη δράση συμμετείχαν οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», φοιτητές της Ιατρικής Σχολής και ο Πρόεδρος της ΕΛΕΚΑΠ, Καθηγητής Κώστας Συρίγος.

#volunteeringinaction

Το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ορισμένες ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Η ΕΛ.Ε.ΚΑ.Π στάθηκε και θα στέκεται δίπλα τους, απλώνοντας γέφυρα φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Ευχαριστούμε Ήρα, Νίκο, Μανώλη και Αλέξανδρε.

O Noέμβριος είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα.

Η «Σχεδία» βοήθησε ενεργά και εκείνη στην εκστρατεία ενημέρωσης για την κοινωνική ανισότητα στον Καρκίνο του Πνεύμονα και, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Πνεύμονα, προσπάθησε να αναδείξει την πολυπλοκότητα της συγκεκριμένης ασθένειας, τους παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνισή της, τις επιλογές πρόληψης αλλά και τις διεξόδους για τους νοσούντες.

Πώς; Με ένα εξαιρετικό άρθρο στο τεύχος Νοεμβρίου της Μυρτούς Τσελέντη, εκείνο που είχαν μαζί τους οι πωλητές με τα κόκκινα γιλέκα την ημέρα της κοινής μας δράσης στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Το τεύχος Νοεμβρίου εξαντλήθηκε και αυτό σημαίνει οτι πάνω απο 20.000 μάτια ενημερώθηκαν για το πιο συχνό και πιο θανατηφόρο Καρκίνο παγκοσμίως. Η ενημέρωση σώζει ζωές.

Σχεδία Home

Παράλληλα, στο πλαίσιο των κοινών μας δράσεων, το γεμάτο αγάπη «ΣΧΕΔΙΑ Home» στην Κολοκοτρώνη, στο κεντρο της Αθήνας φιλοξένησε τον Καθηγητή Κώστα Συρίγο, ο οποίος συζήτησε με τους ανθρώπους του περιοδικού δρόμου, τη σπουδαιότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, αλλά και για άλλες μορφές καρκίνου, για την ανίχνευση της νόσου σε πρώιμο στάδιο.

Στην αντιμετώπιση του Καρκίνου του Πνεύμονα δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες.

Μάθετε περισσότερα για την εκστρατεία ενημέρωσης «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕΝΟ» εδώ