Ποιοί Είμαστε

Ένας επιστημονικός οργανισμός αφοσιωμένος αποκλειστικά στην έρευνα για τον καρκίνο του πνεύμονα, την εκπαίδευση και τη φροντίδα των ασθενών.

Στο επίκεντρο της προσοχής μας είναι ο άνθρωπος. Ο γιατρός, ο νοσηλευτής, ο ερευνητής, ο επαγγελματίας υγείας, ο ασθενής και ο φροντιστής του.

Μάχιμοι άνθρωποι, νικητές ανάμεσα μας.

Κωνσταντίνος Ν. Συρίγος
Καθηγητής Παθολογίας Ογκολογίας Διευθυντής Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Η Σωτηρία», πρόεδρος ΔΣ, Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛΕΚΑΠ

Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Συρίγος

1

Το όραμα μας

ΕΠΙΣΤΗΜΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ πιο έξυπνοι από τα καρκινικά κύτταρα asdasdasdasdasdasdasdasdasdasddasdasdasdasdasd

2

Η αποστολή μας

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να συνδράμουμε στην αλλαγή της φυσικής πορείας του Καρκίνου Πνεύμονα έγκαιρα, ορθά και αποτελεσματικά.

3

Ο στόχος μας

Η στρατηγική της ΕΛΕΚΑΠ περιστρέφεται γύρω από έναν και μοναδικό εμβληματικό στόχο.Την επιβίωση. asdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasd

Οι αποφάσεις μας αποτελούν τους βασικούς μοχλούς επίτευξης του μεγαλόπνοου σκοπού της
Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Πνεύμονα.

Προωθούμε και παρέχουμε ουσιώδεις πρωτοβουλίες και πολλαπλές υποστηρικτικές δράσεις στο πεδίο της κλινικής πρακτικής, της εκπαίδευσης, της έρευνας, της ενημέρωσης, της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης αλλά και της ποιότητας ζωής.

Αναγνωρίζουμε τις αυξανόμενες προκλήσεις 

Ανταποκρινόμαστε σε κάθε μας βήμα μέσω μιας ολοκληρωμένης, εξατομικευμένης, διεπιστημονικής προσέγγισης και φροντίδας. 

Όλες οι ειδκότητες

Παροχή πληροφοριών και ποικίλης εμπειρογνωμοσύνης που χρειάζεται η ελληνική ογκολογική κοινότητα για τη μείωση του του φορτίου του καρκίνου πνεύμονα.

Επιρροή σε εθνικό επίπεδο

Αφοσίωση στην παροχή πόρων υψηλής ποιότητας για την εκπαίδευση, την πολιτική, την πρωτοποριακή κλινική έρευνα και, πάνω απ’ όλα, την προώθηση της περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα

Μείωση φορτίου νόσου

Μοναδικοί στο γεγονός ότι εταιρεία μας περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες της ογκολογίας, επιτρέποντας στα μέλη μας να αναπτυχθούν από την επαγγελματική και προσωπική εμπειρία των συναδέλφων τους σε όλους τους κλάδους της ογκολογίας θώρακος.

Αντιμετώπιση Καρκίνου Πνεύμονα

Ένας δυναμικός οργανισμό που όχι μόνο προωθεί τα όρια της έρευνας, παρέχει εξαιρετικές εκπαιδευτικές ευκαιρίες και καθορίζει τα πρότυπα πρακτικής για την κλινική φροντίδα, αλλά και επηρεάζει τη δημόσια πολιτική

Όλες οι ειδικότητες

Μοναδικοί στο γεγονός ότι εταιρεία μας περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες της ογκολογίας θώρακος, επιτρέποντας στα μέλη να αναπτυχθούν μέσω της εμπειρία των συναδέλφων τους.
adasd,adasad

Σε εθνικό επίπεδο

Ένας δυναμικός οργανισμό που όχι μόνο προωθεί τα όρια της έρευνας, παρέχει εξαιρετικές εκπαιδευτικές ευκαιρίες και καθορίζει τα πρότυπα πρακτικής για την κλινική φροντίδα, αλλά και επηρεάζει τη δημόσια πολιτική.

Μείωση φορτίου νόσου​

Παροχή πληροφοριών και ποικίλης εμπειρογνωμοσύνης που χρειάζεται η ελληνική ογκολογική κοινότητα για τη μείωση του του φορτίου του καρκίνου πνεύμονα. asdaadadaadads asdasdasda sdaSDASDAD ASDASDADS asdads

Αντιμετώπιση ΚΠ

Αφοσίωση στην παροχή πόρων υψηλής ποιότητας για την εκπαίδευση, την πολιτική, την πρωτοποριακή κλινική έρευνα και, πάνω απ’ όλα, την προώθηση της περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα. asdadadasa asdadas

Κάθε μέλος έχει ενταχθεί
για διαφορετικό λόγο,
όλοι όμως θέλουν να κάνουν τη διαφορά
στις ζωές των ανθρώπων γύρω τους.

Άσκηση της ιατρικής που βασίζεται σε ενδείξεις και τεκμηρίωση και την ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου

Παρά το γεγονός ότι η ίδρυση του οργανισμού συνέπεσε με την πανδημία SARS-CoV2, κατά τη σύντομη διάρκεια της λειτουργίας της,

η ΕΛ.Ε.ΚΑ.Π. έχει να επιδείξει αξιοσημείωτο έργο:

1. Παραγωγή Διεθνών Κατευθυντήριων Οδηγιών για την πρόληψη και θεραπεία της θρομβοεμβολικής νόσου σε ασθενείς με ΚΠ (Cancers 2024 Jan 20;16(2):450.) 

2. Παραγωγή Εθνικών Θέσεων Ομοφωνίας για την ορθή λήψη και διερεύνηση βιοπτικού υλικού σε ασθενείς με ΚΠ (υπό δημοσίευση). 

3. Σύσταση, έκδοση και επικαιροποίηση θεραπευτικών πρωτοκόλλων για όλα τα νοσήματα που σχετίζονται με την ογκολογία του θώρακα, ακολουθώντας τους κανόνες της ορθής κλινικής πρακτικής και της ιατρικής που βασίζεται σε τεκμηρίωση. 

4. Δημιουργία Μητρώου ασθενών με ΚΠ που λαμβάνουν ανοσοθεραπεία, με έμφαση στην καταγραφή και παρουσίαση της τοξικότητας

1. Χρηματοδότηση πρωτοκόλλων βασικής έρευνας σε συνεργασία με Διεθνείς φορείς (Πανεπιστήμια Yale, Mount Sinai και Karolinska) και Εθνικούς φορείς (ΕΙΕ, ΙΙΒΕΑΑ και ΕΟΠΕ). 

2. Χορήγηση υποτροφιών σε νέους ερευνητές για την υλοποίηση μεταπτυχιακής έρευνας.

.1. Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου Ογκολογίας Θώρακα (22-25 Ιουνίου 2023). 

2. Διοργάνωση Εθνικών Συνεδρίων 

3. Διοργάνωση Webinars

4.  Εκπαίδευση στην Ογκολογία του Θώρακα: Σειρά web διαλέξεων 

1. Ενημέρωση του κοινού με δημοσιεύσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μελών της εταιρείας για την αναγκαιότητα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και των σύγχρονων θεραπειών. 

2. Καταγραφή “του Ταξιδιού” του ασθενή με ΚΠ, από το πρώτο σύμπτωμα μέχρι την ολοκλήρωση της ασθένειάς του. 

3. Διενέργεια Εκστρατείας Ενημέρωσης του κοινού πάνω στις κοινωνικές ανισότητες και διακρίσεις που μαστίζουν τους ασθενείς με ΚΠ, με τίτλο: “Προσοχή στο Κενό” (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2023).

Διαθέσιμα αρχεία για download

Τύπος Αρχείου Όνομα Αρχείου
PDF Ομάδες Εργασίας download PDF
PDF Διοικητικό Συμβούλιο download PDF