«Οι γυναίκες φαίνεται να έχουν μεγαλύτερο όφελος από τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα με την εξέταση LDCT»

Καρκίνος Πνεύμονα Γυναίκες Χαρπίδου Συρίγος Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Πνεύμονα ΕΛΕΚΑΠ

4/2 – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου  #worldcancerday2024

Σήμερα δίνουμε έμφαση στη διαπίστωση, ότι μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης και υπενθυμίζουμε πως ένα μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης.
Στο τεύχος Φεβρουαρίου του Marie Claire και στο ειδικό αφιέρωμα στον Καρκίνο Πνεύμονα η πνευμονολόγος Ανδριανή Χαρπίδου της ΕΛΕΚΑΠ κάνει ακριβώς αυτό.
 
Μιλά για τα νεότερα δεδομένα και όπλα της επιστήμης, τις μεγαλύτερες μάχες που πρέπει να δοθούν αλλά και τη σημασία της αλληλοϋποστήριξης.
 
Συγκεκριμένα απαντάει στις ερωτήσεις για τις πιθανότητες που έχει μία γυναίκα να αναπτύξει καρκίνο του πνεύμονα, τη σημασία της αξονικής τομογραφίας θώρακα χαμηλής δόσης ως μεθόδου πρόληψης και το τι πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να προστατευτούμε από την ασθένεια, ανεξάρτητα από το κάπνισμα.
 
Διαβάστε περισσότερα εδώ, ενημερωθείτε και ευαισθητοποιηθείτε.
https://www.marieclaire.gr/interview/h-pnevmologos-andriani-charpidou-sto-marie-claire-i-ginekes-fenete-na-echoun-megalitero-ofelos-apo-ton-prosimptomatiko-elegcho-tou-karkinou-tou-pnevmona-me-tin-exetasi-ldct/