Το πολύπλευρο έργο της Γ' Παθολογικής Κλινικής Σωτηρία

Η Γ-Παθολογική Κλινική Σωτηρία της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, με έδρα της το ΓΝΑ “Η Σωτηρία”, παρουσίασε στις 15 Μαρτίου το πολύπλευρο έργο της κατά την τελευταία 10ετία και τον στρατηγικό σχεδιασμό της, για την επόμενη 5ετία.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, υψηλόβαθμα στελέχη της Κλινικής παρουσίασαν ανά Τμήμα, Μονάδα και Εργαστήριο το κλινικό, εκπαιδευτικό (προπτυχιακό & μεταπτυχιακό) και ερευνητικό έργο της Κλινικής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις παράπλευρες δράσεις της Κλινικής, σε εθνικό, θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο. Η Κλινική υπήρξε πρωτοπόρος στην μάχη κατά της πανδημίας, χωρίς να αναστείλει τις λοιπές δραστηριότητές της, επιτυγχάνοντας το υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης πανελληνίως.

Ο Διευθυντής της Κλινικής Κωνσταντίνος Συρίγοςεπισήμανε ότι οι πυλώνες λειτουργίας της Κλινικής είναι η εξατομικευμένη και πολύπλευρη προσέγγιση του ασθενή, η διεπιστημονική συνεργασία με τη συμμετοχή όλων και η εκπαίδευση και άσκηση της Παθολογία και των εξειδικεύσεων της ως ενιαία επιστήμης Οι αρχές αυτές εξηγούν το υψηλής ποιότητας και μεγάλου όγκου παραχθέν έργο, ενώ εγγυώνται και την μελλοντική επιτυχία των projects που έχουν δρομολογηθεί.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της διεθνούς επιστημονικής θέσης της Κλινικής και των μελών της, η οποία αποτελεί υπόδειγμα ακαδημαϊκής εξωστρέφειας και διεθνούς αναγνώρισης.

Περισσότερες πληροφορίες για την κλινική εδώhttp://sotiria-meduoa.gr/el